Årabrot + Karin Park / Blårock Café

Bilde
Event info
 • Thursday 22 February 2024
 • 18:00 - 23:55

Strandgata 14-16, 9008 Tromsø
Tromsø

Åpne i google maps

Description

Årabrot + Karin Park! Live på Blå Rock Cafe,
Torsdag 22. februar 2024. kl. 21.00
Bill: 320,- / student: 250,- +avg.

Årabrot har i 20 år vært kronisk uforutsigbart, akutt umulig, evig vanskelig og et helvete å sette i bås. Det finnes vel knapt en sjanger bandet ikke har overrumplet med sine enorme gitarforsterkere og militante riff. På forrige fullengder plasserte bandet seg selv i kategorien «Norwegian Gothic» og oppfølgeren fortsetter der forrige plate slapp. Dog med en stor dose Big Rock signert Alain Johannes.

Bandet ble gjenstand for en del oppmerksomhet i 2016 da dokumentarfilmen «Cocks & Crosses - musikken som ikke ville dø» hadde premiere på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund (og ble vist på Verdensteateret samme året). Filmen følger vokalist Kjetil Nernes inn i ekteskapet med Karin Park, som har figurert som bandmedlem de siste 10 årene.

Årabrot har vunnet Spellemannprisen en gang, og vært nominert fire ganger. De  har også tidligere opptred mange ganger i Tromsø, blant annet på Bukta og flere opptredener på TIFF. På filmfestivalen gjorde de faktisk en imponerende 5 timers (!) opptreden til stumfilmen Die Nibelungen på Verdensteatret. Deler av konserten ble også sluppet på plate:  https://arabrot.bandcamp.com/album/die-nibelungen

‘Of Darkness And Light’ er Årabrots album-klimaks. Nå venter Årabrots konsert-klimaks! Blir jo ikke fetere enn det. Vel møtt på nyåret.’

ÅRABROT 

13. oktober slipper Årabrot sin 10. fullengder som har fått tittelen "Of Darkness And Light". Med Alain Johannes bak spakene. Produsenten har tidligere satt sin signatur på legendariske utgivelser med blant annet Queens of the Stone Age og PJ Harvey.

«Nå forstår jeg hvorfor folk som Dave Grohl og Josh Homme ringer Alain for å få en ‘musical fix’. Han er så utrolig flink. Både som musiker og produsent. Vi hadde vår soleklart beste og inspirerte studioopplevelse med Alain i vår kirke under innspillingen av ‘Of Darkness And Light’»  

Dermed er det duket for et heidundrende 20-årsjubileum for bandet som albumdebuterte i 2003. Siden den gang har det vært heftig aktivitet bandet som startet som en trio fra Haugesund.  

Albumet er bandets andre album som er innspilt i Djura Missionshus i de svenske skogene.  

«Dette er Årabrots tiende fullengder og det ønsket vi feire med å lage en BANGER av en rocknroll-plate. Noen av disse låtene har jeg ventet i nesten ti år med å slippe. Timingen var nå helt perfekt. Dette er Årabrot på sitt mest distinkte»  

KARIN PARK

Karin Park er Skandinavias Nico. Hennes stemme berører og det er også hennes viktigste oppgave her i livet, nemlig dele denne stemmen med sine fans. Musikken er en reise i fantasien, en drømmeaktig ferd via Scott Walker og Lana Del Rey til Massive Attack,  Factory Floor, Nils Frahm og tilbake. Alt distribuert gjennom analoge synther, orgler, trommemaskiner og selvfølgelig selve urkraften - stemmen. Karin Park er en del av naturkreftene og bør oppleves live. Du har nå sjansen. Ikke mist den.

____

ID: 18 år.
Konsertstart kl 21.00

Tickets

 • Ordinær
  Konsertstart 21.00 | ID 18 år | Kjøpte billetter refunderes ikke
  kr 340,00
 • Student
  ID 18 | Husk gyldig studentbevis | Konsertstart 21.00 | Kjøpte billetter refunderes ikke
  kr 265,00
 • Discount

  If you have a discount, enter it here for your price