deLillos / Blårock Café

Bilde
Event info
 • Friday 15.Sep 2023 to Saturday 16.Sep 2023
 • opens: 18:00
 • Concert starts: 21:00

Strandgata 14-16, 9008 Tromsø
Tromsø

Åpne i google maps

Description

deLillos! Dobbeltkonsert på Blå Rock Cafe,
FREDAG 15. OG LØRDAG 16. SEPTEMBER KL. 21.00
Bill: 480,- +avg.

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

deLillos har i over 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger og vært nominert fire ganger. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen. deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med en 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt flere album og singler.

deLillos siste album "Evige dager" utgitt i januar 2022 har høstet strålende anmeldelser:

VG: deLillos mest vitale plate på årevis.
Dagbladet: deLillos overgår seg selv.
Musikknyheter: Solide veteraner med to knallsterke låter som er 18 spor.
Dagsavisen: Mot nye horisonter. Etter 35 år er deLillos istand til å finne på noe nytt.
NTB: Strålende nytt album fra deLillos
iTromsø: Et band man aldri kan vende ryggen til.

I oktober 2022 slapp deLillos singlen "Nå er jeg inspirert av Veronica Maggio".

Lars Lillo-Stenberg skriver: Da vi spilte på «Haikjeften» i Narvik, stod jeg og hørte på Veronica Maggio som spilte etter oss og ble inspirert av noen spesifikke grep i kompet. På Evenes dagen etter satt jeg og lagde en melodi og hørte dette kompet i hodet. Da jeg kom hjem til Oslo, googlet jeg Maggio og så at hun skulle dele scenen med Gabrielle i Oslo Spektrum i høst, og så kom jeg på Gabrielles «Neil Young» sang, og plutselig var jeg i gang med tekstlinjen: «hei du Gabrielle, her er en sang…». Selv om deLillos er et slags pop band, har vi nok aldri lagd noe i denne retningen. Det var faktisk ganske gøy. Singelen ble sluppet 14. oktober, samme dag som Gabrielle og Veronica Maggio spilte Oslo Spektrum.

Tickets

 • LØRDAG // deLillos
  Lørdag 16. sept. | Konsertstart 21.00 | ID 18 år | Kjøpte billetter refunderes ikke
  kr 510,00
  Sold out
 • FREDAG // deLillos
  Fredag 15. sept. | Konsertstart 21.00 | ID 18 år | Kjøpte billetter refunderes ikke
  kr 510,00
  Sold out